Novi iOS 10 Messages: Digital Touch, Bubble Effects, aplikacije i više

Kako navodi Apple, Messages je najkorištenija iOS aplikacija pa je upravo iz tog razloga i dobila mnogo pozornosti u desetoj verziji iOS-a. Messages aplikacija je potpuno izmijenjena dodacima koji razgovore čine osobnijima, ekspresivnijima i zabavnijima.

iOS10-MessagesPozadinske animacije poput balona, konfeta i vatrometa mogu se poslati zajedno s porukom kako bi ostavila snažniji dojam, a novi Bubble Effects dodatak korisnicima omogućuje slanje iMessage chat balončića s različitim animiranim efektima kako bi svakoj poruci dodali emocije. Digital Touch, dodatak za skiciranje na Apple Watchu, stiže u Messages aplikaciju. Digital Touch može se koristiti za izradu malih skica, slanje otkucaja ili tapkanja, a na iOS uređajima Digital Touch možete koristiti i preko fotografija i videa.

Fotografije se mogu uzeti direktno u Messages aplikaciji i editirati s novim ugrađenim alatima. Također postoji novi Markup dodatak koji se može koristiti za anotaciju slika s tekstom, skicama i više. Emotikoni u Messages aplikaciji sada su triput veći kada se šalju sami, a postoji i novi Emoji dodatak koji automatski predlaže riječi koje mogu biti zamijenjene emotikonima. Dodatak nevidljive tinte dopušta vam da poruke ostanu nevidljive sve dok prstom ne prijeđete iznad njih, a postoji i alat za slanje rukom pisanih poruka prijateljima.

maxresdefaultTapback dodatak korisnicima omogućuje brzo odgovaranje na poruke simbolima poput srca ili palca prema gore, a Messages sada podržava naprednije linkove pa je moguće u isto vrijeme pregledavati sadržaj i, primjerice, slušati Apple Music glazbu bez izlaska iz Messages aplikacije. Najveća promjena Messages aplikacije je nova Messages App Trgovina koja dopušta developerima stvaranje aplikacija posebno za Messages. Naljepnice i GIF-ovi mogu se dodati u razgovore putem aplikacija, ali i kompliciranije radnje poput plaćanja ili rezervacija večere se sada mogu obaviti putem aplikacija bez napuštanja Messagesa.

 

Ovaj unos je objavljen u aplikacija, Apple, Apple Watch, iOS, iPhone i označen sa , , , , , , , , , , . Bookmarkirajte stalnu vezu.