Apple radi na izradi konkurenta Amazon Echou, Siri će biti dostupna developerima treće strane

Apple aktivno radi na razvoju proizvoda koji bi mogao postati konkurencijom Amazon Echoa i Google Homea, kako navodi The Information. Citirajući izvor s direktnim saznanjima Appleovih planova, izvještaj tvrdi da Apple radi na uređaju koji podržava Siri, a trebao bi uključivati zvučnik i mikrofon za korištenje raznih dodataka poput slušanja glazbe, pristupa važnim vijestima i više.

amazonecho2-250x362Kao dodatak razvitku tog uređaja, Apple planira poboljšati Siri tako da svog glasovnog pomoćnika ponudi i vanjskim developerima. Za Apple se govori da se priprema lansirati paket za razvijanje Siri softwarea koji bi developerima omogućio da svoje aplikacije i sadržaj aplikacija naprave dostupnima kroz Siri glasovne naredbe. Apple planira tražiti od developera odgovorno korištenje tog alata.

Pristupom developera treće strane doći će do velikog napretka u širenju mogućnosti Appleovog virtualnog pomoćnika. Sada Siri radi samo s nekolicinom aplikacija poput OpenTable i Yelpa, a Apple se nećkao s razvijanjem Siri API-ja i poboljšanjem njene funkcionalnosti zbog brige vezane uz privatnost.

Prema The Informationu, Siri SDK bi trebao biti predstavljen na sljedećem velikom Apple otkrivanju, što znači da će pristup trećoj strani biti omogućen uz iOS 10, a možda i iOS X 10.12, za kojega se govori da mu se povećava Siri podrška.

Amazon i Google su oboje razvili snažan in-home uređaj s osobnim asistentom koji je građen oko njihove AI platforme, s čime se Apple želi natjecati. Proizvodi mogu izvesti širok spektar dodataka, od davanja vremenske prognoze i odgovaranja na upite do kontroliranja pametnih kućnih uređaja poput termostata ili žarulja. Amazon Echo je iznimno dobro prihvaćen, a Googleov Home proizvod, upravo objavljen na Google I/O, podržava slične dodatke.

Apple navodno radi na izradi Echo konkurencije još i prije nego je Echo prvi put objavljen prošle godine, a moguće je da će imati dodatke poput zvučnika, pristupa internetu i sposobnost kontrole nad HomeKit proizvodima. Ne zna se kada će Apple biti spreman lansirati svoj home dodatak ni kako će se uklopiti u već postojeći lineup proizvoda, no definitivno jedva čekamo još novosti.

Ovaj unos je objavljen u Apple, iPhone gadget i označen sa , , , , , , , . Bookmarkirajte stalnu vezu.