Prema kineskim navodima iPhone 7 će imati blago veću bateriju od iPhonea 6s

Nedavno objavljen Weibo izvještaj indicira na će iPhone 7 imati blago veću bateriju od svojih prethodnika koji se sada nalaze na tržištu, iPhonea 6s i 6s Plus. Prema plakatu, iPhone 7 će uključivati bateriju s kapacitetom od 1735mAH, a iPhone 7 Plus će imati bateriju kapaciteta 2810mAH. Kod oba modela se radi o (blago) većoj bateriji od onih kod trenutnih iPhone modela. iPhone 6s i 6s Plus imaju baterije kapaciteta 1715 mAH, odnosno 2750mAH. Za iPhone 7 se govori da će izgledom jako podsjećati na trenutni iPhone model, s tanjim kućištem i redizajniranim antenama. Velika promjena u dizajnu kućišta se predviđa tek za iPhone 8 koji izlazi sljedeće godine.

Kapacitet baterije i njen vijek su, naravno, dvije različite stvari. Iako dodatan kapacitet omogućuje uređaju više prostora za igru sa snagom, efikasnost komponenti će ipak dati konačnu ocjenu trajanja baterije. Primjerice, iPhone 6s i 6s Plus su uz značajan pad kapaciteta baterije ipak uspjeli zadržati konstantan vijek baterije. Čak i ako se Weibo glasina za iPhone 7 obistini, iPhone 6s i 6s Plus će i dalje imati najbolji kapacitet baterije kod svih iPhone modela, s baterijama od 1810mAH i 2910 mAH. Apple se generalno drži istog trajanja baterije na svim svojim modelima zadnjih nekoliko godina, ignorirajući trenutak kada je Apple značajno povećao svoje uređaje s ekranima od 4.7 i 5.5 inča.

Apple je tipično koristio povećanje kapaciteta baterije kako bi poboljšao performanse, a poboljšanja efikasnosti komponenti kako bi proizvod bio tanji. Tvrtka od prošle godine prodaje i originalnu masku s integriranim punjačem baterije za svoje korisnike kojima trebaju dodatni sati baterije na svojem 4.7-inčnom uređaju.

Iako se govori da će za iPhone 7 brojevi biti viši, izgleda da poboljšanje vijeka baterije Apple ipak neće napraviti prioritetom. Vijek baterije će vjerojatnije biti jako blizak onom kod iPhonea 6s, ako je vjerovati glasini. Kao i uvijek, bezizvorna izvješća sa kineskih društvenih mreža treba gledati sa skepticizmom. Ipak, dosad se i veliki broj pokazao točnim pa ih vrijedi i uzeti u obzir.

Ovaj unos je objavljen u Apple, iPhone, iPhone baterija, iPhone7 i označen sa , , , , . Bookmarkirajte stalnu vezu.