Kako koristiti Touch Id: najbolji način za postavljanje otključavanja putem otiska na vašem iPhone uređaju

Otkrijte na koji način postaviti Touch ID na svoj iPhone uređaj kako ne bi morali unositi zaporke. Sa dobro postavljenim Touch ID-om uređaj možete otključati dodirom prsta umjesto zaporke i koristiti Touch ID aplikacije.

touchidTouch ID prije je otključavao vaš uređaj tako da bi skenirao vaš otisak prsta. Senzor se nalazi u Home tipki iPhone verzija 5s i 6 (uskoro i na novom iPadu ukoliko je za vjerovati glasinama). Uz Touch ID svoj uređaj možete otključati samim prislanjanjem prsta na Home tipku. Također je moguća kupnja proizvoda u App Storeu bez unošenja App Store zaporke, dovoljno je prislanjanje prsta na Home gumb.

Iako je Touch ID odmah bio zanimljiv dodatak, nedavno je postao i jako koristan zahvaljujući iOS verziji 8. U zadnjoj verziji Apple operativnog sustava za iPhone uređaje developeri mogu integrirati Touch ID u svoje aplikacije pri čemu će Touch ID dodatak omogućiti pristup aplikaciji i njenom sadržaju. Time je ovaj dodatak postao savršen za aplikacije koje sadrže povjerljive informacije poput bankovnih računa ili drugih privatnih podataka. Korištenje Touch ID-a omogućuje vam porast razine sigurnosti vašeg iPhone uređaja, ali i brz pristup različitim aplikacijama.

Kako ispravno postaviti Touch ID na iPhone uređaj? Postavljanje ovog dodatka ne može biti jednostavnije. Uobičajeno je da je postavljen za prepoznavanje jednog otiska prilikom prvog korištenja. Ukoliko posjedujete iPhone 5s ili 6, iPhone će vas tražiti da skenirate jedan otisak ako želite napraviti lozinku. Čak i ako ipak niste htjeli lozinku, savjetujemo vam da se predomislite i podesite Touch ID u postavkama. Slijedite ove upute kako bi to napravili:

  1. Otvorite Settings > Touch ID & Passcode i uključite Passcode.
  2. Unesite i potvrdite zaporku koja se sastoji od 4 broja. Pobrinite se da vam broj bude lako zapamtiti, ali i da nije toliko jednostavan da bi ga netko drugi mogao pogoditi (primjerice, vaš rođendan).
  3. Uključite iPhone Unlock. Pojaviti će se Touch ID
  4. Postavite prst koji najčešće koristite na Home dugme: prislonite blagim pritiskom prst.
  5. Postavite svoj prst. iPhone će zavibrirati i pojaviti će se novi ekran koji se zove Place Your Finger. Sada nekoliko puta podignite i prislonite svoj prst na Home tipku. Uređaj od vas može zatražiti da ga blago pomaknete. Svaki put kada prislonite svoj prst, grafika na sredini ekrana će postati crvena što znači da se prst skenira.
  6. Prilagodite svoj položaj. Nakon što ste prst skenirali osam puta, pojavljuje se novi ekran Adjust Your Grip koji se koristi da bi se skenirao rub prsta. Ovo pomaže poboljšati točnost Touch ID senzora. Kliknite Nastavi.
  7. Sada prislonite vrh ili unutrašnji dio prsta koji normalno prislonite prilikom korištenja Touch ID senzora. Primjerice, ako najčešće koristite desni palac, prislonite unutrašnji lijevi dio. Ako koristite neki drugi prst, prislonite prednji dio prsta, dio ispod nokta. Prislonite isto mjesto više puta kako bi ga Touch Id skenirao.

Ovo je pravilan način postavljanja Touch ID-a. Touch ID je također aktiviran za iTunes i App Store aplikacije, no tu opciju možete odznačiti u Touch ID & Passcodes postavkama. Veoma je praktično što je sada moguće preuzimati aplikacije bez upisivanja Apple Store lozinke.

Ovaj unos je objavljen u Apple, ipad, iPhone, iPhone otključavanje i označen sa , , , , , , . Bookmarkirajte stalnu vezu.