Apple Music će imati intuitivnije korisničko sučelje i proširen Beats 1 radio

16675-13666-13170-7698-applemusic-iphone6trio-l-lGodinu nakon  svoje prve objave,  za Appleovu mjesečnu uslugu glazbenog streamanja je navodno predviđena velika  preobrazba na godišnjoj WWDC konferenciji, uključujući  i promjene korisničkog sučelja kako bi se korisnicima olakšalo korištenje.

Pozivajući se na izvore upoznate s tvrtkinim planovima, Bloomberg je objavio da Apple planira bolju integraciju između Apple Musica i iTunesa, ali i da planira proširiti svoju Beats 1 radio uslugu. Usto, Apple navodno planira i veliku oglašivačku kampanju kako bi ispromovirali promjene. Za novi izgled Apple Musica se kaže da je bio nadgledan od strane Roberta Kondrka i Trenta Treznora, a glavni dizajner Jony Ive, Eddy Cue i direktor Beatsa Jimmy Iovine  također su pripomogli. Od lansiranja Apple Musica, Appleov iTunes biznis je ostao stalan i profitabilan, uz zaradu od oko 3.5 milijarde dolara – što je čak oko tri puta više nego što je zaradio streaming biznis, kako navode izvori. Kao rezultat, Apple nije želio gurnuti Apple Music u nasljedstvo iTunes korisnicima.

Appleova Beats 1 streaming radio stanica bila je veliki dio lansiranja Apple Musica prošle godine. Appleovi podnešeni zahtjevi za trademark oznaku krajem 2015. otkrivaju da tvrtka radi na više streaming stanica, numeriranih  od Beats 2 do Beats 5. Apple je također 20140914_apple-music_0009-780x520promovirao svoju streaming uslugu s ekskluzivnim pjesmama umjetnika kao što je Drake, u nadi da odvrati korisnike od konkurentnih usluga poput Spotify-ja. Apple Music također je lansiran s besplatnim probnim periodom od tri mjeseca. Appleov biznis usluga prošle je godine doživio masivni skok od čak 60%, zahvaljujući izlasku Apple Musica, a i tvrtka je svoj rastući biznis gurnula investitorima. Snažan performans je pomogao smanjiti padove drugih proizvoda, uključujući i prvu ikad godinu pada prodaje iPhone uređaja.

Prošli tjedan, Tim Cook je otkrio da Apple Music ima 13 milijuna pretplatnika, što je porast od čak 11 milijuna u dva mjeseca. Appleova godišnja WWDC konferencija ove će godine biti 13. Lipnja – kao dodatak redizajnu Apple Glazbe, očekuje se da će biti predstavljen i nova verzija nove generacije iOS-a, OS X, tvOS i WatchOS.

Ovaj unos je objavljen u Apple, Apple Music, ipad, iPhone, itunes i označen sa , , , , , , . Bookmarkirajte stalnu vezu.