Apple traži da sve nove Apple Watch aplikacije budu nativne

Apple je jasno odlučio – Watch aplikacije moraju moći raditi bez iPhonea u blizini. Kako je objavljeno na stranici Apple Developer, tvrtka nalaže da sve što bude podneseno na odobrenje App Storea od 1. lipnja ove godine nadalje mora biti nativna aplikacija koja radi uz watchOS 2. Ovo bi trebala biti odlična vijest za svakoga tko nosi nosivi uređaj tijekom trčanja ili vježbanja i kojem bi nošenje telefona bilo smetnja. Dodatno, to će dovesti do kvalitetnijih aplikacija koje će u potpunosti iskorištavati mogućnosti uređaja umjesto da se ograničavaju na prikaz prilagođen OLED zaslonu.

watchos21-800x497Glavna kritika na račun Apple sata je da nije dovoljno brz odnosno da ima aplikacije koje su često spore kod otvaranja i odgovaranja na korisničke unose. Izvorne watchOS 2 aplikacije su znatno brže od aplikacija starog stila kod kojih se čitavo procesiranje događa na uparenom iPhoneu, dok se podaci bežično prenose do sata.

Appleov novi zahtjev će osigurati minimalni standard za unapređivanje Watch aplikacija. Prvi dan lipnja bit će samo dva tjedna nakon Appleove sljedeće WWDC programerske konferencije, gdje se očekuje da će otkriti watchOS 3 zajedno uz iOS 10, OS X 10,12 (macOS?) i još mnogo toga. Efektivno, to znači da će watchOS 1.0 SDK biti EOL u razdoblju od dva ažuriranja sustava. Iako je obrazloženje za održavanje Watch aplikacija modernima razumno, to je još uvijek vrlo kratko razdoblje za Apple da prekine javna aplikacijsko programska sučelja. Čini se da watchOS 1.0 je vrlo kratkoročna zaustavna stanica.

applewatchcustomcomplicationsAppleovi planovi da se sve potakne na izrađivanje nativnih aplikacija mogli bi se uskladiti s predstojećim hardverskim osvježenjima Apple satova, Apple Watch 2. Prema glasinama, možemo očekivati da će se kasnije ove godine lansirati novi hardver i vjerojatno je da će koristiti watchOS 3 tehnologije. Barem jedan od analitičara je naznačio da bi Apple mogao predstaviti novi Watch hardver na WWDC konferenciji, iako ovo nije potvrđeno iz drugih izvora.

Ovaj unos je objavljen u aplikacija, Apple, iWatch Apple i označen sa , , , , . Bookmarkirajte stalnu vezu.