Novi „stakleni“ dizajn iPhonea

Po mnogima najbolji svjetski Appleov analitičar, Ming-Chi Kuo iskopao je nove informacije o Appleovim sve kontroverznijim planovima vezanima uz iPhone. Ova se glasina čini još radikalnija od svih do sada. Kako prenosi portal 9to5 Mac, Kuo smatra daiphone-6-concept-nowhereelse-and-martin-hajek-003-1200x573 će Apple u potpunosti redizajnirati iPhone. Umjesto glasovitog aluminijskog okvira, vraća se potpuno stakleni spremnik, a novi bi iPhone usto trebao imati i novi zakrivljeni OLED zaslon. Jedini je „problem“ pritom to što će ove promjene nastupiti tek u sljedećoj, a ne u ovoj godini.

Kako najavljuje Kuo, Apple će napokon napustiti svoj tick-tock obrazac vanjskog redizajna/unutarnje nadogradnje novih modela iPhonea. Zbog toga će iPhone 7 u velikoj mjeri izgledati kao iPhone 6/iPhone 6S, dok će svi napori biti usmjereni u to da u 2017. godini veliki uspjeh postigne iPhone 8. Kuo ne nagađa o mogućim razlozima za ovakve planove, no zasigurno ima veze to što iPhone slavi desetu godišnjicu upravo u 2017. godini.

Dakako, to ne bi bio prvi put da Apple koristi staklo. Tvrtka je imala i pozitivna i negativna iskustva s ovim materijalom u modelima iPhone 4 i iPhone 4S. Puknuće stražnje strane događalo se uz ove elegantno oblikovane telefone, no Kuo smatra da bi napredak u ojačavanju stakla do kojeg je došlo otada trebao riješiti ovaj problem. Staklo bi također bilo idealno za bežično punjenje i jačanje antenskog prijema.

Sudeći prema Kuovim ranijim predviđanjima, možemo dosta vjerovati i u ove njegove najave. U posljednje je vrijeme ovaj analitičar imao gotovo savršeni rezultat u donošenju novosti iz Apple svijeta. Između ostalog, otkrio je vijest o 12-inčnom MacBooku, iPad Prou, kao i o pomaku na 4,7-inčni i 5,5-inčni zaslon koji se dogodio kod modela iPhone 6 i iPhone 6 Plus. Također, razotkrio je sve glavne značajke iPhonea 6S puna četiri mjeseca prije lansiranja , a jednako tako i iPhone SE, uključujući njegovu nižu cijenu. Nestrpljivo čekamo vidjeti što će nam Kuo sljedeće otkriti te hoće li ovo biti jedna od rijetkih vijesti koja će se pokazati netočnom. Mnogo je vjerojatnije, naravno, da će svoj savršeni rezultat u poznavanju Appleovih planova i novina Kuo nastaviti i dalje.

Ovaj unos je objavljen u Apple, iPhone, iPhone ekran i označen sa , , , , . Bookmarkirajte stalnu vezu.