U Berlinu navodni Appleov tajni laboratorij za razvoj automobila s 15 do 20 zaposlenika

Nakon što smo nedavno pisali o sve jačim glasinama vezanima uz Appleov tajni projekt razvoja električnih automobila pod nazivom Projekt Titan, pojavila su se nova nagađanja prema kojima Apple posjeduje tajni laboratorij za razvoj automobila koji djeluje u Berlinu i koji je zadužen za zamišljanje i izradu vozila budućnosti.

chevrolet_apple_carplay_may_27_2015-100587439-large

Pozivajući se na bliske izvore, list Frankfurter Allgemeine Zeitung objavio je da Appleov tajnoviti objekt u glavnom gradu Njemačke zapošljava oko 15 do 20 vrhunskih zaposlenika iz njemačke automobilske industrije.

Iako se u članku Frankfurter Allgemeine Zeitunga ne spominju nikakva konkretna imena, poznato je da se ovaj mali tim sastoji od mladih stručnjaka s raznolikim iskustvima na područjima strojarstva, softvera, hardvera i prodaje. Za razliku od rada u tradicionalnim automobilskim tvrtkama, u kojima nisu imali mogućnosti za razvoj i napredak, ovi “napredni mislioci” navodno vode Appleov laboratorij kao inkubator za ideje o budućim vozilima te, između ostalog, proučavanje potencijalnih proizvodnih partnerstva, vladinih pitanja i pitanja prodaje relevantna za Njemačku. Appleovi stručnjaci će se navodno, između ostalog, baviti i pitanjima poput: „s kim bi Apple mogao surađivati u Njemačkoj“, „koliko je napredovala konkurencija na području izrade električnih auta i računalno upravljanih vozila“ i sl.

Objava iz Frankfurter Allgemeine Zeitunga prati prethodne glasine prema kojima bi Appleov prvi automobil trebao biti električni, no dodaje da početne verzije neće imati mogućnosti samoupravljanja, s obzirom na to da je takva računalno potpomognuta tehnologija još uvijek u razvoju. Budući da Apple nema razvijenu distribucijsku mrežu, govori se da tvrtka proučava model za razmjenu vozila sličan BMW-ovom električnom autoservisu DriveNow, koji je nedavno suspendiran u San Franciscu zbog propisa vezanih uz parkirne dozvole.

Naposljetku, prema istim navodima Apple će u konačnoj proizvodnji sklopiti ugovor s austrijskom automobilskom kompanijom Magna Steyr. Jednake tvrdnje pojavile su se i kad su prvi put krenule glasine o Appleovom autu početkom 2015. godine. Na zamolbu za komentar, od Applea je stigao uobičajeni službeni odgovor prema kojem „Apple ne komentira glasine i špekulacije“. Razvoj automobila zahtijeva vrijeme i novac, ostaje za vidjeti kad možemo očekivati rezultat ovih Appleovih ulaganja i kakav će taj rezultat na kraju biti.

Ovaj unos je objavljen u Apple, Apple Car i označen sa , , , , . Bookmarkirajte stalnu vezu.