Kodna imena za Appleov ‘Projekt Titan’ posuđena iz grčke mitologije

Zgrade u kalifornijskom gradu Sunnyvaleu, kako se čini, središnje su mjesto za razvoj ultratajnog Appleovog projekta električnih automobila pod nazivom Projekt Titan. Prema novim saznanjima, kodna imena nekih od objekata tvrtke na ovom području uključuju imena kao što su Pegasus, Aria, Rhea i Corvinus.

Kako se pokazalo, Appleovi pokušaji na području razvoja automobila provode se u nizu objekata koji se nalaze na samo nekoliko minuta od Appleovog korporativnog kampusa. Možda najzanimljivija zgrada u kompleksu vezana uz Projekt Titan je Rhea, koja služi kao dom Appleove središnje korporacije SixtyEight Research. Zgrada navodno sadrži i opremu za podmazivanje vozila, mijenjanje guma i balansiranje kotača.

15524-11877-15414-11732-160104-Ford-l-lPrema navodima Silicon Valley Business Journala, mnogi od tajanstvenih kalifornijskih objekata kojima upravlja tvrtka nose nazive prema likovima iz grčke mitologije, uključujući Titan Rhea, i vladara olimpskih bogova Zeusa. Prema klasičnoj grčkoj predaji, Titani su bili prethodnici olimpijaca. Oni su bili prvih dvanaestero djece Majke Zemlje Geje i Oca Neba Urana.

Vjerojatno je da se neće sve zgrade smještene u Sunnyvaleu koristiti za Projekt Titan. Primjerice, prema nekim navodima veliki dio ekipe recenzenata iz App Storea radi iz Sunnyvale, i jedni su od primarnih stanara ove skupine zgrada. Istovremeno, u San Joseu, jedna od zgrada nosi kodno ime Zeus, što može upućivati na to da igra važnu ulogu u Appleu. No, što se točno nalazi u sklopu ovog 27,000 četvornih metara velikog objekta još uvijek ostaje misterij. Dokumenti koje je otkrio Silion Valley Business Journal upućuju na to da će upravo u Zeusu biti smješten „privremeni laboratorij“ od gotovo 8 kilometara, u kojem će raditi samo 15 zaposlenika.

Druga zgrada, trenutačno poznata kao Athena, bivši je objekt za proizvodnju čipova za Maxim Semiconductor. S obzirom na njegovu prethodnu namjenu, moguće je da Apple koristi objekt za izradu prilagođenog silikona, kao što su čipovi A serije koji pokreću iPhone, iPad i Apple TV.

Na kraju, čini se da je Appleova zgrada kodnog imena Medusa mjesto niza zanimljivih istraživačkih projekata, uključujući sobu posvećenu „praćenju oka“, „laboratorij za vid“ i lokaciju za, potencijalno, „kognitivno testiranje“. Raznolikost projekata u ovome objektu upućuje na to da bi u pitanju mogla biti višenamjenska zgrada povezana uz niz tajnih Appleovih projekata.

Ovaj unos je objavljen u Apple, Apple Car i označen sa , , , . Bookmarkirajte stalnu vezu.