Ponovne glasine o Lightning portu za uparivanje i punjenje slušalica na iPhoneu 7

Prema nedavnim navodima moguće je da su poznate informacije o dizajnu nove generacije iPhonea 7, a otkriveni su i novi detalji o Bluetooth slušalicama koje će se navodno uparivati i puniti kroz Lightning port. Naime, nedavno su u javnost procurile snimke koje navodno pokazuju stražnju stranu kućišta iPhonea 7.  Naknadno je japanski blog Macotakara potvrdio takav izgled kućišta, koje je, prema istim navodima, sastavio Appleov proizvođački partner Catcher Technology.

Možda je najzanimljivije, ujedno i najzagonetnije, to što stražnji dio kućišta pokazuje tri točkice6a0120a5580826970c01b8d155590d970c-800wi na dnu slušalica, što upućuje na to da bi Apple mogao uvesti svoj Smart Connector port na sljedeći iPhone. Smart Connector port je debitirao prošle godine na proizvodu iPad Pro, a do sada se koristio samo za dodatke za tipkovnicu. Ako je vjerovati glasinama, iPhone 7 će također sadržavati dual kameru u gornjem lijevom kutu. U slučaju da se ovo pokaže točnim, odbacit će se glasine da Apple planira odustati od stražnjeg ispupčenja fotoaparata sa sljedećim modelom telefona.

Japanski blog Macotakara također je potvrdio ranije navode da će iPhone 7 napustiti naslijeđeni 3,5-milimetarski priključak za slušalice. Blog tvrdi da Apple radi na novom paru slušalica Bluetooth EarPods, koje će se uparivati i puniti kroz Lightning port, baš kao što Apple Pencil radi s iPad Pro-om.

Prema navodima, Apple će uz sljedeći iPhone prodavati potpuno bežične Bluetooth slušalice, sa zasebnim lijevim i desnim dijelovima. Priča se da će se u pakiranju zajedno s iPhoneom 7 nalaziti i žičani par slušalica EarPods koji će se spajati preko Lightning-a. 0c61f37f-0033-4717-94a0-035d5b65df2d800Nagađa se i da će sljedeći model iPhonea imati dva tajanstvena senzora na vrhu uređaja, iako je njihova svrha još uvijek nepoznata. Moguće je da će Apple uvesti svoju True Tone display tehnologiju od 9,7-inčnog iPad Pro-a, koji se također oslanja na par senzora za automatsko podešavanje boja koje se temelje na ambijentalnim svjetlima.

Naposljetku, priča se da će iPhone 7 i iPhone 7 Plus prema veličini biti identični svojim verzijama iz iPhone 6s serije. To bi značilo da Apple nema namjeru smanjiti prostor koji se nalazi oko 4,7 i 5,5-inčnih zaslona. Očekuje se da će Apple svoju sljedeću generaciju iPhonea lansirati u rujnu ove godine. Ostaje za vidjeti hoće li se i ovaj put držati svog uobičajenog vremenskog okvira.

Ovaj unos je objavljen u Apple, iPhone, iPhone7 i označen sa , , , , , , , , , . Bookmarkirajte stalnu vezu.