Što očekivati od novog iPhonea 7 Plus?

Ono što zasad znamo jest da će Apple ove godine na tržište zasigurno lansirati dva, a potencijalno i tri nova modela. Radi se o 4.7 inčnom (iPhone 7) i 5.5 inčnom modelu (iPhone 7 Plus), no priča se da će Apple napraviti i 4 inčni iPhone – iPhone 7 Mini ili 7c. Ipak, velike su šanse da će njegovo lansiranje biti blago odgođeno kako se ne bi skrenula pozornost s ostala dva modela.

Za razliku od svojih prethodnika koji među sobom nisu imali velikih vizualnih razlika, iPhone 7 Plus bi trebao dobiti stanoviti fizički redizajn. Prerano je još reći u kojem će smjeru Apple krenuti, no vrlo je vjerojatno da će modeli biti tanji i atraktivniji no ikad. Izdržljivost baterije mogla bi mu biti blago poboljšana, no komentar Jonyja Ivea jasno govori da Apple vijek baterije ne smatra dovoljno važnim da se žrtvuju druga područja.

Također, veća rezolucija je moguća, no ne i garantirana – od dva iPhone 7 modela, poboljšanje rezolucije vjerojatnije je za 4.7 inčni model koji bi onda dobio gustoću piksela jednaku onoj kod Plus modela (401 px po inču). No i to bi uklonilo jednu od Appleovih razlika između dva modela. Najvjerojatniji ishod je taj da 7 i 7 Plus zadrži jednaku ocjenu rezolucije kao kod 6s i 6s Plus.

Nadamo se i da će iPhone 7 Plus svoju osnovnu memoriju proširiti na 32Gb, uz mogućnost proširivanja na 64 i 128 Gb; a šuška se i da bi proširivost mogla biti čak i do 256 Gb pa sad željno iščekujemo potvrdu i te glasine.

Od ostalih specifikacija za koje se vjeruje da bi se gotovo sigurno mogle naći na novom iPhoneu 7 Plus vrijedi spomenuti Edge-to-edge zaslon, bežično punjenje i još bolju vodonepropusnost, zajedno s uklanjanjem utora za slušalice i dodatkom nove Dual iSight kamere na stražnjoj strani. Od preostalih glasina su, nažalost, pobijene one o 3D ekranu i fleksibilnom zaslonu, a zakrivljeni zaslon i USB-C port su još pod upitnikom.

Ovaj unos je objavljen u Apple, iPhone, iPhone7 i označen sa , , , . Bookmarkirajte stalnu vezu.