Apple ima tajni tim koji radi na VR projektima

Prije tjedan dana smo imali kratki članak o tome kako je Apple zaposlio jednog od Američkih vodećih stručnjaka na polju tehnologije za virtualnu realnost, te o mogućnostima da Apple radi na projektima povezanim s tehnologijom za virtualnu realnost, ali čini se da je to istina, te da Apple ima mali tim ljudi koji potajno rade na projektima virtualne realnosti. Prema nedavnim izvještajima o radu i novim zaposlenicima, čini se da Apple ima velike planove.
Navodno su stotine zaposlenika dio tajne jedinice za istraživanje te istražuju područja Augmented Reality i Virtual Reality tehnologija s timom iskusnih stručnjaka koji ih vode kroz sve. Te naravno kao što smo u članku od prošlog tjedna naveli, Apple je zaposlio Douga Bowmana koji je jedan od vodećih stručnjaka za virtualnu realnost u Americi.
Navodno je Appleov tim za AR i VR već napravio prototip uređaja za virtualnu realnost te da su slični Oculus Riftu od Facebooka i HoloLens od Microsofta. Više mogućih prototipova mogućih konfiguracija su stvoreni u zadnjih par mjeseci te navodno je Apple inspiriran s Oculus Riftom. Za sada nije sigurno hoće li taj projekt ikada zaživjeti potpuno, ali znamo da Apple radi na nečemu što bi moglo biti nešto revolucionarno ali na područiju virtualne realnosti HTC Vive i Oculus Rift su stvarno jaka konkurencija. Za sada možemo samo čekati nove vijesti od Applea.

Oglasi
Ovaj unos je objavljen u Apple. Bookmarkirajte stalnu vezu.