Opcije na Apple TVu uz pomoć daljinskog upravljača

Apple TV je izašao nedavno i iako smo već o njemu puno govorili ovdje ćemo navesti neke od opcija i mogućnosti koje vam pruža Apple TV i njegov operativni sustav tvOS. Sam operativni sustav bi trebao biti intuitivan i jednostavan pogotovo za iOS korisnike zato što tvOS je baziran na iOS operativnom sustavu. Korisničko sučelje tvOS operativnog sustava je također jako slično onome na iOS sustavu s nekom nadogradnjama i promjenama, a isto kao i kod iOS, Siri vam može pomoći s pretragama i drugim uslugama.
Aplikacije na tvOS operativnom sustavu su napravljene posebno za Apple TV i Apple također potiče developere aplikacija i igara da razvijaju posebne aplikacije za tvOS. Sam daljinski upravljač ima samo par mehaničkih tipaka zato što ima touch pad na vrhu kako bi omogućio više opcija. Daljinski upravljač ima senzor pokreta i mikrofone za Siri kako bi vas Siri mogla lakše čuti. Upravljač ima mali infra crveni izlaz za promjenu volumena na TVu, a puni se pomoću Lightning ulaza, iako bi sama baterija trebala trajati oko tri mjeseca po punjenju. Nešto posebno kod daljinskog upravljača je što se može i koristiti kao upravljač za igre i možete ga okrenuti na stranu kako bi igrali igre pomoću njega. To sve omogućuje žiroskop i mjerač brzine koji su ugrađeni u daljinski upravljač.
Još jedna od posebnih opcija s upravljačem je prikazivanje informacija o filmu ili seriji koje gledate. Kako bi dobili informacije o aktivnim aplikacijama ili programima pomoću daljinskog upravljača možete sve saznati, samo povucite prema dolje na touch padu kako bi prikazali detalje o serijama ili filmovima koje gledate.

Ovaj unos je objavljen u Apple. Bookmarkirajte stalnu vezu.