Apple najavljuje dva nova iMaca i dodatnu opremu

Apple je objavio da će obnoviti svoju postavu iMac računala predstavljanjem novih računala i također su najavili nekoliko novih dodataka.  21.5 inčnog iMaca s 4K mrežnim ekranom i 27 inčni iMac s 5K mrežnim ekranom. Oba nova računala će imati brže procesore i bolju grafiku, dva Thunderbolt 2 ulaza i do 2TB Fusion Drive sustava za pohranjivanje. imacsUz ta dva nova računala, Apple je također najavio potpuno nove “Magic Accessories” dodatke, uključujući Magic Keyboard, Magic Mouse 2 i Magic Trackpad 2.
iMac verzija s 4K 21.5 inčnim ekranom ima 3.1GHz Core i7 Broadwell procesor i ugrađeni Intel Iris Pro Graphics 6200, dok 5K 27 inčni iMac ima 3.2 do 3.3 Core i5 i i7 Skylake procesore, te AMD Radeon R9 grafički procesor.
Magic Keyboard bi trebao koštati oko 99 dolara, ta tipkovnica bi trebala imati Bluetooth za bežično spajanje i ugrađenu punjivu bateriju koja se može potpuno napuniti u otprilike dva sata koristeći Lightning USB kabl. Tipkovnica je redizajnirana i ima bolje složen mehanizam s 33% stabilnijim i nižim profilom za preciznije i ugodnije tipkanje.
Magic Trackpad 2 će vjerojatno koštati oko 129 dolara i imat će Force Touch i veći dizajn koji ide od ruba do ruba kako bi imao 29% veću površinu za rad. Novi Magic Mouse 2 će koštati oko 79 dolara i također kao i Magic Keyboard će imati ugrađenu punjivu bateriju, ali će imati i redizajniranu unutarnju strukturu kako bi imao manje pomičnih dijelova.
Nova računala, iMac s 4K 21.5 inča i iMac s 5K 27 inča su već dostupni u Apple Store i Apple Online Store te u ovlaštenim prodavaonicama s cijenama koje počinju od 1499 dolara za 4K 21.5 inčnu verziju i 1800 dolara za 5K 27 inčnu verziju. Također Apple će nastaviti prodavati 21.5 inčni iMac bez mrežnice u dva modela od 1099 dolara i 1299 dolara. Uz računala, tri nova dodatka, miš, tipkovnica i trackpad bi trebali biti dostupni kod ovlaštenih prodavača, a novi iMacovi dolaze s Magic Keyboard i Magic Mouse 2 u kutiji.

Ovaj unos je objavljen u Apple. Bookmarkirajte stalnu vezu.