Apple Pencil, značajke i prednosti

Nakon otkrivanja novog iPad Pro uređaja od Applea, Apple je također otkrio da uz to što je nešto veći i jači od iPad-a, također je otkrio i da ima nešto novo što Apple do sada nije koristio, stilus koji se zove Apple Pencil. Iako je još Steve Jobs pri predstavljanju iPhonea rekao da nitko ne želi stilus zato što je najlakše i najbolje raditi s prstom, stilus je ipak puno bolja opcija za grafičke dizajnere zato što nudi puno veću preciznost.
Apple Pencil vam omogućuje da brzo i lagano koristite veliki broj efekata i boja i omogućava vam kreativnu slobodu kao nikada prije. Brzo reagira i kašnjenje virtualno uopće ne postoji. pencil_socialTo je zato što je vrijeme koje je potrebno od kada počnete crtati do vremena kada se to pojavi na ekranu bilo smanjeno na skoro neprimjetne razine. Kada iPad Pro detektira Apple Pencilov signal, počne ga detektirati 240 puta u sekundi, što znači da dobije dva puta više informacija nego što inače prikuplja korištenjem prsta, što znači da postoji samo milisekunda od slike u vašem umu do slike na prikazu.
Možete povlačiti crte bilo koje debljine tako da samo dodate ili smanjite pritisak na stilus. Apple pencil je precizan i ima precizne senzore koji mogu razlikovati i izmjeriti silu dok se primjenjuje. Što je stilus jače pritisnut, to su linije deblje, a što ga slabije pritišćete to su tanje i slabije linije.
Naravno uz debljinu linija pritiskom, promjenom kuta pod kojim držite Apple Pencil mijenjate prozirnost linija kako bi lakše mogli osjenčati područja koja želite isto kao kada bi koristili običnu olovku.
Baterija traje oko 12 sati rada bez punjenja, a uređaj ima lightning konektor tako da ga možete puniti izravno na vašem iPadu kada ga ne koristite. Za 15 sekundi punjenja uređaj nudi 30 minuta rada baterije. Originalna cijena Apple Pencila bi trebala biti 99$ i još će naknadno biti potvrđeno hoće li uređaj moći raditi sa starijim iPadovima ili ne.

Oglasi
Ovaj unos je objavljen u Apple. Bookmarkirajte stalnu vezu.