Nove ugrađene aplikacije u iOS9

Novi iOS9 je ubrzavajući performance, povećavajući sigurnost i produžujući bateriju poboljšao način na koji vaši Apple uređaji rade, a također je i poboljšao inteligenciju sustava kako bi vam vaš uređaj mogao još više pomagati pri odlukama. Uz sva ova poboljšanja iOS9 dolazi s nekoliko novih ugrađenih aplikacija koje bi vam mogle pomoći u svakodnevnoj uporabi i poboljšati iskustvo korištenja uređaja. Ovdje ćemo predstaviti te aplikacije i neke njihove opcije.ios9
News je nova aplikacija koja će vam pomoći da ostanete informirani. News stavlja sve vijesti i priče koje bi vas mogle interesirati na jedno mjesto kako ih ne bi morali tražiti kroz različite stranice. Svi članci i obavijesti se vade iz mnogo različitih izvora od najpopularnijih organizacija do neovisnih objavljivača, a priče se biraju prema tome što volite čitati. Znači što više koristite News aplikaciju to će vam bolje i interesantnije priče prikazivati. Također News aplikacija ima i poseban mnacin rada za uređivanje koji možete koristiti kako bi uređivali i stvarali vlastite članke.
Jedna od korisnijih aplikacija je Notes koja vam omogućuje da radite popise i zabilješke, a također vam omogućuje da uz to dodajete slike, karte ili linkove na stranice, kao i skice koje možete sami nacrtati pomoću aplikacije. Aplikaciju možete koristiti čak dok ste u drugim aplikacijama a sve vaše zabilješke će biti organizirane na najjednostavniji način. Notes je povezan sa sutavom iCloud tako da će sve promjene biti sinkronizirane sa svim uređajima i uvijek će te imati najvažnije zabilješke pri ruci.
Apple Maps je poboljšan i sada uključuje karte javnog prijevoza u određenim gradovima u cijelom svijetu i pokazuje metroe, buseve, vlakove, tramvaje i slično.
Wallet omogućuje Apple Pay, jednostavan i siguran način plaćanja i kupovanja stvari s vašom kreditnom karticom. Aplikacija je jednostavna uporabu i možete ju koristiti s više različitih kartica i čak nekim karticama specifičnim za neke dućane.
iCloud drive koji smo ranije spominjali vam omogućuje da pristupite svim vašim datotekama s jednog mjesta na bilo kojem Appleovom uređaju. Možete gledati datoteke i organizirati ih bez da napustite aplikaciju te možete pregledavati sve datoteke po datumu, imenu ili oznakama koje ste postavili.
Samo za iPad je dodana Multitasking aplikacija koja vam omogućuje da podijelite ekran i imate više aplikacija pokrenutih u isto vrijeme. Možete imati više aplikacija otvorenih i koristiti ih bez da smetaju radu druge aplikacije ili bez da ih morate ugasiti.
I zadnja aplikacija koju ćemo predstaviti je QuickType, koja je jednostavan alat s kojim možete uređivati tekst i odabrati ga multi touch pokretima, a također donosi više prečaca kada koristite bežičnu tipkovnicu za iPad.

Ovaj unos je objavljen u aplikacije za iPhone, Apple. Bookmarkirajte stalnu vezu.