Dodatne opcije digitalne krune i tipke sa strane na Apple Watchu

og_designVeć ste upoznati možda s nekim opcijama i načinima korištenja Apple Watchovih dodatnih tipki sa strane i digitalne krune kao što su povećavanje i smanjivanje slika ili veličine fonta, kontrola zvuka, pristup favoritima, aktiviranje Siri, vraćanje na početni izbornik, ali ovdje ćemo predstaviti nekoliko drugih mogućnosti koje nude te tipke.

Ako ste ikad htjeli na Apple Watchu uslikati nešto što je prikazano na vašem ekranu, to možete napraviti tako da držite digitalnu krunu i tipku sa strane u isto vrijeme, slično kao što na iPhoneu morate pritisnuti dvije tipke u isto vrijeme. Ako to ne upali odmah, pokušajte držati tipku prvo a onda pritisnuti i pustiti digitalnu krunu, ako je slikanje ekrana uspješno, vidjet će te bijeli bljesak, osjetiti dodir i čuti zvuk ako imate uključen zvuk.

Također možete aktivirati aplikaciju koja će vam čitati bilo što na ekranu, slično kao i na iPhoneu. Sve što trebate napraviti je tri puta pritisnuti digitalnu krunu kako bi aktivirali VoiceOver, nakon čega će te čuti zvuk i Siri će objaviti da je VoiceOver upaljen. Nakon toga možete pritisnuti bilo što na ekranu kako bi vam se to pročitalo, a sve značajke VoiceOvera su slične kao i na iPhoneu.

Ako vam je potrebno možete i upaliti ili ugasiti Apple Watch pomoću tipki tako da držite gumb sa strane dok se ne pojave opcije gdje će te moći birati gašenje uređaja, štednju baterije ili zaključavanje uređaja. Kad se to pojavi, povucite prema dolje kako bi ugasili vaš Apple Watch i kako bi ste ga opet pokrenuli, držite tipku dok se ne pojavi Appleov logo.

Uz sve ovo možete i na silu ugasiti aplikaciju, u slučaju da se neka aplikacija zamrzne ili ne ponaša kako treba. Samo trebate držati tipku dok je ta aplikacija otvorena, što će prikazati izbornik s opcijama za gašenje uređaja, nakon čega je potrebno pritisnuti i držati tipku dok se aplikacija ne zatvori.

Ovaj unos je objavljen u iWatch Apple. Bookmarkirajte stalnu vezu.