Nekoliko opcija na Apple Watchu koje pokrećete pomoću digitalne krune i tipke sa strane

Uz touch screen i sve opcije koje imate na Apple Watchu s dodirivanjem i pomicanjem na touch screenu, digitalna kruna i tipke sa strane su jedini mehanizmi za kontrolu Apple Watcha. Digitalnu krunu možete koristiti kako bi skrolali kroz liste i kako bi ste se povećali ili smanjili slike i karte, a također se može i koristiti za kontrolu zvuka i veličinu fonta. Gumb sa strane je Apple Watchov gumb za brzi pristup kontaktima s vaše liste favorita koje možete nazvati, napisati poruku ili čak poslati vaše otkucaje srca. Uz osnovne opcije, te tipke imaju par dodatnih mogućnosti za koje možda još niste znali.

Pomoću pritiskanja i držanja digitalne krune, možete aktivirati Siri uz uobičajeni način paljenja Siri, znat će te kada je aktivirana tako da će se na ekranu pojaviti poruka i osjetit će te dodir na ručnom zglobu. Također možete pokrenuti Apple Pay tako da dva puta dotaknete tipku sastane kako bi prikazali informacije kartice, a onda samo držite sat pokraj terminala kako bi ste platili.

Možete se i vratiti na početni izbornik iz bilo kojeg prozora ili aplikacije s jednim klikom digitalne krune, a kako bi se vratili na glavnu aplikaciju za prikazivanje sata, nakon što ste otišli na home screen, možete opet pritisnuti digitalnu krunu i onda rotirajte prema gore kako bi ste otvorili prikazivanje sata. Također možete i treći puta pritisnuti digitalnu krunu kako bi ste upalili prikazivanje sata.

Moguće je vratiti se na zadnje korištenu aplikaciju tako da dva puta pritisnete digitalnu krunu, a možete se brzo izmjenjivati između zadnje korištenih aplikacija duplim klikovima na digitalnu krunu. Također radi s glavnim prikazivanjem sata. Uz vraćanje na korištene aplikacije, dok ste na početnom zaslonu, možete se centrirati na aplikaciju i rotirati digitalnu krunu prema gore kako bi ju otvorili. Ovo možete koristiti kako bi izbjegli slučajno pokretanje krive aplikacije zbog pritiska na krivu ikonu.

 

Ovaj unos je objavljen u iWatch Apple. Bookmarkirajte stalnu vezu.