Apple će plaćati 0.2 Centa za svaku pjesmu koja se pokrene tijekom Apple Music Trial perioda

New York Times izvješćuje da će Apple plaćati izdavačkim kućama 0.2 centa za svaku pjesmu koju kupci odslušaju besplatno u vremenu tromjesečnog Apple Music besplatne probe.

Količina je slična onome što Spotify plaća za pjesme kojima se pristupi u vremenu besplatnog slušanja i ne uključuje manja plaćanja manja plaćanja glazbenim izdavačima za prava na pjesmu.
Apple još uvijek radi na sklapanju ugovora s izdavačima, ali drugo izvješće predlaže da će tvrtka morati platiti dodatnih 0.047 centi po puštanju pjesme za prava na pjesmu, za totalni iznos od prosječno 0.247 centi po pjesmi koju Apple-ov korisnik presluša.

applemusic-800x496

Iako Apple u početku nije planirao plaćati izdavačkim kućama i izdavačima za slušanja vremenu besplatne probe koju nudi kupcima, ali su se predomislili nakon oštro intoniranog pisma od Taylor Swift i teškoća u pregovorima s nezavisnim izdavačkim kućama koje su se usprotivile uvjetima.

Novac koji će Apple plaćati po puštanju pjesme u vremenu probnog roka je značajno manje nego što dobivaju nositelji prava od Apple Music pretplatnika, ali se čini da je zadovoljilo mnoge nezavisne izdavače. Apple je potpisao ugovore s Beggars Group i Merlin Network, kompanijama koje predstavljaju više od 20 000 nezavisnih izdavača i distributora.

Apple Music će biti dostupan u preko 100 zemalja. Svi kupci će dobiti besplatnu tromjesečnu probu, nakon kojega će biti potrebna pretplata za pristup usluzi, a cijene pretplate će ovisiti o državi.

O autoru servisiphone

Servis Iphone uređaja, kupovina
Ovaj unos je objavljen u aplikacije za iPhone, Apple. Bookmarkirajte stalnu vezu.