Apple iPhone bug može utjecati na Twitter i Snapchat

Ako ste i vi bili žrtva najnovijeg Apple buga unutar tekstualnih poruka te doživljavali da vam se ruši omiljeni uređaj pripremite se na još loših vijesti.

Bug koji vas napada kroz jednostavnu tekstualnu poruku također utječe i na Twitter i automatski prekida SnapChat tekst chat.

ABC_iphone_text_bug_sk_150527_16x9_992Malware izaziva gušenje Appleovog sustava za tekstualne poruke ako se u njima pojave određeni znakovi na arapskom, kineskom ili marathi jeziku. Bug je podjednako opasan za iPhone, iPad, Apple sat ili Mac računalo a utječe i na aplikacije koje se vrte na iOS-u.

Poruka s malwareom može biti poslana preko Twittera bili kroz direktne poruke ili putem javnog mentiona. Ako primatelj koristi iPhone i ima upaljene notifikacije poruka će trenutno srušiti njegov pametni telefon. Kada primi poruku s opasnim znakovima iPhone će srušiti prilikom pokušaja da je pročita.

U praksi to znači da korisnici ne mogu pristupiti povijesti razgovora s nekom osobom ukoliko je unutar te komunikacije sporna poruka. čim joj pokušaju pristupiti iPhone će se srušiti.

Poruku nije moguće obrisati ali je moguće i dalje primati i slati poruke drugim korisnicima.

Apple je objavio instrukcije za pomoć koje uključuju korištenje Siri radi odgovora na spornu poruku što omogućava kasnije brisanje same poruke.

Slična je i metoda korištenja Photo appa radi slanja slike spornom korisniku i dobivanja pristupa povijesti poruka radi njihova brisanja.

Apple je najavio da će software zakrpa biti ubrzo izdana a do tada pazite kakve poruke primate. Prvi korak je da isključite notifikacije no to na žalost neće spriječiti Snapchat i druge aplikacije od rušenja.

O autoru servisiphone

Servis Iphone uređaja, kupovina
Ovaj unos je objavljen u Apple, iPhone. Bookmarkirajte stalnu vezu.