Rijedak primjerak Apple I računala pronađen na reciklažnom dvorištu.

Gospođa koja ga je ostavila ima pravo na pola od njegove vrijednosti. Ukupno vrijedi preko 1 400 000 kuna a njezino je pola od te svote. Tako je njezino elektronsko smeće postalo dio nečije privatne kolekcije.

Centar za reciklažu s područja silicijske doline je u potrazi za ženom koja je kod njih ostavila staro Apple računalo za koje se kasnije pokazalo da vrijedi preko 1 400 000 kuna.

apple-1-computer“Računalo se nalazilo unutar kutije prepune elektronike koju je odlučila izbaciti iz garaže nakon smrti svojeg supruga.”- rekao je Victor Gichun, potpredsjednik Clean Bay Area.

Nije htjela uzeti potvrdu za povrat poreza niti ostaviti svoje kontakt podatke. Radnici su tek nakon nekoliko tjedana otvorili njezine kutije i u njima otkrili Apple I računalo.

San Jose Mercury novosti javljaju da se radi o jednom od 200-tinjak desktop računala prve generacije koje su sastavili Steve Jobs, Steve Wozniak i Ron Wayne daleke 1970-te godine.

“Stvarno nismo mogli vjerovati svojim očima. Pomislili smo je da je replika.” – izjavio je Gichun na KNTV-u.

Tvrtka za reciklažu je prodala Apple I za 200 000 američkih dolara privatnom kolekcionaru a budući da kompanija prepušta 50% vrijednosti prodanih predmeta originalnom vlasniku, Gichun kaže da je spreman podijeliti nagradu s za sada nepoznatom ženom.

Tvrdi da se sjeća kako izgleda i poziva da preuzme svoj dio vrijednosti što u našim novcima iznosi preko 700 000 kuna.

Oglasi

O autoru servisiphone

Servis Iphone uređaja, kupovina
Ovaj unos je objavljen u iWatch Apple i označen sa . Bookmarkirajte stalnu vezu.