Apple tvrdi da je nepravilno mjerenje otkucaja srca namjerno

Kada je Apple napravio svoj prvi update za Apple sat, fitness zaljubljenici iz cijelog svijeta su bili neugodno iznenađeni. Nije li Apple upravo napravio tešku pogrešku na jednoj od najpopularnijih funkcionalnosti svojeg novog kultnog uređaja. Pa… zapravo i nije.

apple-watch-heart-rateApple je na svojim stranicama za podršku objavio priopćenje iz koje se naslućuje da su promjene u funkcioniranju sata namjerne. Umjesto da vam mjeri otkucaje srca svakih 10 minuta neovisno o tome što radite, defoltne postavke sada kažu da sat mjeri otkucaje srca samo dok mirujete.

I dalje možete svoj Apple sat postaviti tako da vam mjeri broj otkucaja srca kada želite korištenjem “heart rate Glance-a” ili korištenjem Workout aplikacije.

Nije poznato zašto je Apple promijenio defoltne postavke. Postoje špekulacije da su izmjene napravljen zbog ušteda na trošenju baterije tj. kako bi baterija trajala što duže. No može biti i da je do promjena došlo zbog točnosti samog mjerenja koje očito ima određenih poteškoća ako je vlasnik sata u pokretu. Bilo kako bilo Apple za sada ne daje nove informacije na tu temu.

O autoru servisiphone

Servis Iphone uređaja, kupovina
Ovaj unos je objavljen u Apple, iWatch Apple i označen sa . Bookmarkirajte stalnu vezu.