Kanađanin kažnjen zbog korištenja Apple sata tijekom vožnje

Kanađanin je prekršajno kažnjen jer je tijekom vožnje automobilom koristio svoj Apple sat, policija tvrdi da je korištenje Apple sata isto kao i korištenje mobitela.

Jeffrey Macesin je koristio svoj Apple sat kako bi promjenio glazbu koju je slušao tijekom vožnje. . Sam Apple Watch je u slobodnoj prodaji unutar Ujedinjenog Kraljevstva od 24.travnja ove godine,

Quebeška policija ga je zaustavila, dobio je četiri kaznena boda u vozačkoj dozvoli i novčanu kaznu od 720 kn.

ohio-cops-guess-vehicle-speedsSigurnosni kodeks autoputova Quebec-a tijekom vožnje zabranjuje korištenje bilo kakvog hand-held uređaja s funkcijom telefona. Budući da je preko Apple sata moguće i telefoniranje ovaj uređaj se smatra zabranjenim za korištenje tijekom vožnje.

Macesin pak tvrdi da nije prekršio nikakav zakon jer Apple Watch ne možemo smatrati hand-held uređajem budući je u pitanju sat.

“Nalazi se na mom zapešću!” kaže Macesin. “Tu stvari postaju komplicirane, radi li se o hand-held uređaju ili ne?. To je svakako nešto oko čega treba razgovarati.”- dodaje Macesin.

Apple sat spada u sivu zonu ne samo Qubeeca već i nekih drugih zakonodavstava, uključujući i ono u UK.

Apple Watch se može povezati s korisničkim I-phone-om putem bluetooth uređaja a pozivi se obavljaju preko zvučnika. U tom slučaju funkcionira kao bluetooth slušalica koja se može legalno koristiti u vožnji.

Budući da je sam sat u prodaji tek odnedavno nije poznato radi li se o prvom takvom slučaju a pravna odluka o pravnom statusu korištenja Apple sata tijekom vožnje za sada ostaje nepoznata.

Uzevši u obzir samu popularnost Apple Watcha sigurno je da će ovakvih slučajeva biti još jako puno u skoroj budućnosti.

Macesin razmišlja o tome da ospori prekršaj i tuži policiju Quebecka oko čega se još planira čuti sa svojim odvjetnikom.

O autoru servisiphone

Servis Iphone uređaja, kupovina
Ovaj unos je objavljen u iWatch Apple. Bookmarkirajte stalnu vezu.