Kako će Apple riješiti problem savijanja iPhona? #bendgate

iphoe6-bend-testU Rujnu 2014 godine Apple je počeo prodavati iPhone 6 i iPhone 6 Plus. Ubrzo nakon puštanja novih modela na tržište nekoliko je korisnika iPhone-a 6 Plus primijetilo da se mobitel savija ukoliko ga stavite u džep uskih hlača. iPhone 6 je sastavljen od čvrstog aluminijskog ležišta s dodacima nehrđajućeg čelika i titanija.

Dodaci su tu radi poboljšanja njegove sposobnosti savijanja na točkama velikog pritiska. Apple je izjavio da je savijanje tj. #bendgate kod iPhona 6 Plus izuzetno rijetko no pojavile su se glasine da će nove generacije iPhona koristiti čvršće materijale upravo zbog izbjegavanja nekog novog bandgate-a.

Sa svojim ne malim dimenzijama od 15,8 i 7,8 cm iPhone 6 Plus se savija već na 50 kilograma pritiska. Unbox Therapy je objavio video pod imenom “iPhone bend test” koji je ubrzo postao viralan i ima preko 65 milijuna pregleda. Nekoliko mjeseci nakon toga objavio je i da se Samsung Galaxy S6 Edge također savija na 50 kilograma pritiska.

No kako javlja tajvanski Economic Daily News, nasljednik iPhona 6 Plus će koristiti istu vrstu aluminija kao i sportsko izdanje Apple sata. Ako Apple doista primjeni istu vrstu aluminija iPhone 6S Plus će biti za 60% čvršći. Aluminij koji će koristiti je isti materijal koji se koristi za izradu profesionalnih sportskih bicikala. Iako je Economic Daily News je do sada imao nekoliko uspješnih predviđanja novosti iz Apple svijeta za ove glasine nećemo znati jesu li točne sve do devetog mjeseca.

iPhone 6S i iPhone 6S Plus će se pojaviti u Rujnu 2015. Pretpostavljamo da će uređaji imati A9 čipove i Force Touch svojstva. Pojavila se i glasina da će Apple ponuditi 4-inčne (10 cm) modele pod imenom iPhone 6C koji će biti dodatak postojećim 4,7 i 5,5 inčnim verzijama.

O autoru servisiphone

Servis Iphone uređaja, kupovina
Ovaj unos je objavljen u iPhone, iPhone 6. Bookmarkirajte stalnu vezu.