Kako kupiti rabljeni iPhone? Savjeti

Savjeti prije kupovine rabljenog iPhone-a

iPhone smartphone zaista imaju visoku cijenu stoga je kupovina rabljenog iPhone-a vrlo logičan izbor. Prije kupovine rabljenog iPhone-a pročitajte savjete na koje trebate paziti prilikom odabira kako biste kupili ispravan uređaj kojim ćete se moći nesmetano koristiti.

Ako ste malo gledali ponudu zasigurno ste uočili da je izbor i ponuda rabljenih iPhone-a ogromna. Dodatan oprez i pregled iPhone-a prije same kupovine. Zaista se mogu pronaći dobre ponude za rabljene iPhone-ove (koji nisu dugo korišteni).

No molim pročitajte par korisnih savjeta prije kupovine kako se ne bi zapravo bacili u dodatni trošak kupnjom neispravnog smartphonea.

Koji model iPhonea želite kupiti?

Ponuda je velika i zaista možete birati, no svako pogledajte specifikacije na temelju kojih ćete odlučiti o kupovini baš tog model iPhonea. Bilo da ste se odlučili za iPhone 5s ili za tri godine star model iPhone 4, oba modela mogu imati najnoviju verziju IOS.

Naravno ako iskreno govorimo svaki sijedeći model je bolji od prošloga, zato je i logično reći da je iPhone 5 mnogo bolji od iPhone 4 ali naravno sve ovisi o financijskim mogućnostima koji raspolažete za kupovinu iPhone-a. Stoga pokušajte izbjeći kupovinu iPhone 3.

Provjeriti period upotrebe-usage period

Mnogo ljudi prodaje svoj iPhone nakon samo par mjeseci korištenja i kupovine jer im se ne sviđa uređaj ili jednostavno žele kupiti noviji model. Takve rabljene iPhone želite kupiti. Takvi iPhone uređaji su dobri kao i novi a možete ih kupiti po puno povoljnijim cijenama.

Vijek trajanja baterije

iPhone baterija ima 10 sati razgovora na 3G no ima i ograničen broj krugova punjenja nakon kojih je bateriju potrebno zamijeniti. Kapacitet baterije se smanjuje kada uređaj prijeđe granicu ciklusa punjenja, stoga ipak savjetujemo nemojte kupovati iPhone stariji od godinu dana osim ako je prodavatelj voljan u njega staviti novu original bateriju.

Stanje rabljenog iPhone-a

Kao i svaki uređaj, tako i iPhone uređaj kada je nov i u dobrom stanju, sjajan je i naravno bez oštećenja. Stoga pripazite da li je uređaj izgreban, oštećen, napuknuća ekrana ili oštećenja od vode. (kako popraviti iPhone kada pade u vodu)
Kako biste provjerili da li je iPhone imao bliski susret s vodom tj. oštećenja od vode, pogledajte SIM ladicu na modelima iPhone 5s, iPhone 5c, iPhone 5 , jack za slušalice ili konektor na modelu iPhone 4/4s. Ako mjesto bude crvenkasto znajte da je bio u doticaju s tekućinom.
Poželjno je da rabljeni iPhone koji koristite ima zaštitnu foliju na ekranu ili maski jer tada je samo kućište uređaja zasigurno manje oštećeno.

Carrier, zaključan?

Naravno kod kupovine iPhone obratite pažnju da nije zaključan na samo jednu mrežu. No kao kod kupnje svake rabljene stvari treba biti oprezan i pokušati ne kupiti ukradenu robu. Svakako obratite pažnju na ESN elektronički serijski broj.

Kada je iPhone ukrade prijavi se krađa ili kad je izgubljen pa je broj takvog uređaja neprihvatljivi i operateri ih neće aktivirati.

Onemogućen aktivacijski lock

S iOS 7 dodani su novi načini kako bi se spriječila krađa uređaja pod nazivom Activation Lock koji povezuje svaki iOS uređaja s Apple ID brojem. Kada se uređaj vraća na početno stanje korisnik mora znati vlasnikov Apple ID password kako bi započeo s radom. Stoga koda kupujte rabljeni iPhone recite vlasniku da onesposobi Activation lock.

Garancija iPhonea

Garancija prilikom kupovine rabljenog iPhone je poželjna posebice ako pokriva popravke i oštećenja. Ako želite provjeriti da li je iPhone još ima Appleovu garanciju ukucajte serijski broj uređaja ovdje  i saznajte .

O autoru servisiphone

Servis Iphone uređaja, kupovina
Ovaj unos je objavljen u Apple, iPhone, iPhone 6, iPhone baterija, iPhone ekran, iPhone kamera, iPhone3, iPhone4, iPhone5 i označen sa , , . Bookmarkirajte stalnu vezu.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s