iPhone 6 glasine o bateriji

Iako još nije plasiran na tržište te stalno viđamo neke “navodno” slučajno viđene slike ili video-e iPhone 6 modela, zapravo je još sve ovijeno velikom tajnom. No neke od glasina koje se šire o bateriji Iphone 6 modela možda postanu i istinite. Za vas smo izdvojili neke od njih.

Solarno napajanje- punjenje baterije iPhone6

iPhone6-uredaj

iPhone6-uredaj

Jedna od glasina o Apple modelu Iphone 6 jest i ta da će ovaj model biti sposobna puniti se na putu tj. u pokretu uz pomoć solarnih ćelija. Navodno će Apple lansirati s ekranom od Safir stakla koji će imati ugrađene solarne ćelije.

U svakom slučaju ovo bi bilo odlično rješenje, kada je Vaš iPhone 6 prazan samo ga ostavite na sunčanje i pritom se i napuni. Svi ljubitelji Apple-ovih iPhone smartphone telefona zamjeraju kratko trajanje baterije, te svi maštaju o tome da traje duže tj. da joj se poveća vijek trajanja.

Primjerice model iPhone 5s ima 1560 mAh bateriju što je vrlo jadno u usporedbi sa nekim Android telefonima i njihovim baterijama koje imaju 3300 mAh bateriju. Jedna od glasina je i baš zbog toga da će baterija novog iPhone 6 modela ima duži vijek baterije. Pretpostavlja se da će baterija biti fizički manja ali da će uz solarno napajanje imati i duži vijek trajanja.

Očekuje se i brzo rapidno punjenje baterije modela 6 , svim modelima iPhone-a do sada punjenje je zaista sporo. S obzirom da žele biti i moraju biti konkurenti sa Android uređajima, očekuje se da će punjenje baterije ići puno brže. Jedna od glasina je da su u Apple-u pripremili jaču i bolju bateriju kojoj su produžili trajanje za 35%.

Wirelles punjenje baterije iPhone 6

No jedna od glasina vezana za bateriju iPhone 6 modela je i to da će doći sa Wirelles mogućnošću punjenja baterije. Iz medija se dalo zaključiti da je Apple vrlo zainteresiran za proizvodnju bežičnog punjenja patenata.

Wireless punjenje je vrh trenutne tehnologije. Očekuje se zaista velika promjena u bateriji i njenom trajanju i punjenju kako bi se zadovoljili zadovoljili korisnici Apple smartphone-ova. Očekuje se naravno da će se moći u postavkama prilagoditi potrošnja baterije kao što su svjetlina zaslona i automatsko zaključavanje.

O autoru servisiphone

Servis Iphone uređaja, kupovina
Ovaj unos je objavljen u Apple, iPhone, iPhone 6, iPhone baterija i označen sa , . Bookmarkirajte stalnu vezu.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s