5 zanimljivih činjenica o iPhone – neobične

Pet malo znanih činjenica o iPhonu iPhone je definitivno najpopularniji smartphone na kugli zemaljskoj. I koliko god mislimo da sve znamo o našem malom ljubimcu evo par činjenica koje i nisu toliko poznate.

padobran iphone preživio padHartmut Esslinge 1983. izmislio iPhone 1983..

Te godine je izmišljen iPhone. Ne naravno u ovom današnjem obliku ali možemo reći da mu je djed rođen te godine. Naime, telefon koji nije bio mobilni imao je ugrađeno sučelje i preteču touch screen tehnologiju koju danas koriste iPhone i iPad. Dizajnirao ga je Hartmut Esslinger. Gospodin Esslinger je također dizajnirao i Apple IIc, prvi „prijenosni“ Apple-ov kompjuter. Taj uređaj nije bio pušten u javnost sve do 1997 kada je gospodin Jobs ponovno zasjeo na čelo Apple-a.

Jedna trećina američkih srednjoškolaca posjeduje iPhone

Pretpostavlja se da je ovome zasluga lansiranje jeftinijih uređaja na tržište. Apple može trljati ruke i zbog podatka iz iste ankete koja kaže da 40% američkih studenata ima namjeru u narednih 6 mjeseci kupiti iPhone. Još jedan od podataka koji idu Apple-u na ruku je da 70% tablet uređaja američkih studenata čine Apple-ovi uređaji.

 Artists ikona na iPhone i iPad uređajima je lik Bono Voxa iz irske grupe U2

Kako se Apple odlučio baš za njega? 2004. godine U2 je razvio prisan poslovni odnos sa Apple-om, snimili su reklamu za iPod, kompletna diskografija im je bila objavljena na iTunes-ima, a i Apple je pustio u opticaj limitirani dizajn iPoda na temu U2. U međuvremenu su se stvari dosta promijenile pa je U2 prešao u partnerski odnos ljutoj konkurenciji Blackberry-ju. Ali lik Bono Voxa još uvijek krasi Artist ikonu vaših uređaja.

 iPhone može preživjeti pad sa visine od 3.9 kilometara

Test nije proveo sam Apple nego padobranac po imenu Jarrod McKinney. Naime, njemu je pri skoku sa visine od gotovo 4 km ispao iPhone te pao na vrh zgrade. Aparatu je pukao ekran ali ga je Jarrod bez problema mogao locirati GPS aplikacijom. Uz to, telefon je i dalje radio bez problema te je vlasnik bio u mogućnosti uspostaviti poziv sa njega.

9:42 je vrijeme koje se prikazuje na apsolutno svim reklamama za iPhone

Zašto je to tako? Svaki puta kada Apple ima press konferenciju i objavu novog iPhona to se događa u vrijeme od 40 minuta nakon punog sata. Naravno, nikad to nije moguće u sekundu ali približno vrijeme je oko 9:40.

Oglasi

O autoru servisiphone

Servis Iphone uređaja, kupovina
Ovaj unos je objavljen u Apple, iPhone, iPhone 6, iPhone3, iPhone4, iPhone5 i označen sa , , , . Bookmarkirajte stalnu vezu.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s