Loše osobine iPhone 5

iPhone 5 loše osobine

iPhone 5 loše osobine

Tvrtka Apple se ponosi svojim najnovijim iPhone modelom, iPhone 5 te tvrde kako im je to najbolji model do sada. Ail, je li to istina? Za vas smo u ovom članku nabrojali neke od loših strana koje ima novi iPhone 5. (iPhone 5 problemi)

Oštećenja na kućištu

Pokazalo se kako aluminijsko kućište iPhone-a 5 je dosta podložno oštećenjima i ogrebotinama na stražnjoj strani i rubovima mobilnog uređaja. Neki ljudi su prijavili ogrebotine i lagana napuknuća na rubovima kućišta nakon samo nekoliko dana upotrebe, bez da im je pao ijednom. Ovakva oštećenja su teško prihvatljiva i takve uređaje potrebno je što prije reklamirati u zamjenu za novi model.

Utor za spajanje
Apple je promijenio utor za spajanje iPhone-a 5 s punjačem i računalom, s tradicionalnog 30-pinskog načina spajanja na 8-pinski utikač nazvan “Lightning” (Munja). Premda ime sugerira da je način spajanja brži, u stvarnosti se nije ništa promijenilo. Punjenje i prijenos podataka još uvijek traju vremenski isto. Također je bitno za naglasiti, da zbog novog načina spajanja, većina spravica koje ste mogli koristiti na iPhone-u 4, na iPhone-u 5 više nećete moći koristiti, osim ako ne kupite dodatni kabel koji će 30-pinski utikač pretvoriti u 8-pinski.

Utor za slušalice
Ovo će samo nekim ljudima predstavljati problem. Naime, riječ je o promjeni položaja utora za slušalice, koji se do sada nalazio na iPhone-u s gornje strane, dok na iPhone-u 5 su ga premjestili na donji kraj mobitela. To će predstavljat problem ljudima koji su naviknuti da mobilni uređaj spremaju u džep tako da mu gornja strana bude prema gore, ali oni koji ga spremaju na suprotan način, sada su došli na svoje.

Apple Maps
Jedna od daleko najgorih Apple-ovih aplikacija. Za iPhone 5 odlučili su odbaciti google maps koji su se do sada koristili i umjesto njih stavili svoju vlastitu verziju. Problem je u tome, što Apple verzija maps-a u svim segmentima lošije napravljena, a najgore od svega je što je prikaz ulica i gradova totalno nerealističan, kao da ga je dijete crtalo i to ne umjetnički nadareno.

Aplikacije
Većina aplikacija za iPhone  koje se trenutno nalaze na Apple tržištu nisu optimizirane za iPhone 5. Prijašnji modeli iPhone-a su imali ekrane od 3.5 inch-a dok noviji ima ekran od 4 inch-a, zbog čega će većina aplikacija imati crne rubove na gornjem i donjem dijelu ekrana. Taj problem je još više očiti na bijeloj verziji iPhone-a 5 gdje te crne linije su pravi trn u oku u odnosu na bijelo kućište.

O autoru servisiphone

Servis Iphone uređaja, kupovina
Ovaj unos je objavljen u iPhone, iPhone baterija, iPhone ekran, iPhone popravak, iPhone servis, iPhone5 i označen sa , , , , , , . Bookmarkirajte stalnu vezu.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s