iPhone 6 – nadogradnje

iphone 6 2013 - čvršći ekran, više memorije, nadogradnje

iPhone 6 – mogući izgled

S dolaskom novog iPhone-a najavljuju se brojna poboljšanja, kako hardverska, tako i softverska, koja će korisnicima pružiti bolji i ugodniji doživljaj korištenja ovog novog mobilnog uređaja. Nove nadogradnje i poboljšanja su potrebne kako bi iPhone mogao držati korak sa svojim konkurentima na tržištu.

Od softverske nadogradnje možemo očekivati noviji operativni sustav i nove aplikacije, dok u hardversku nadogradnju spadaju jači procesor, kamera s više megapiksela, veća memorija, te ekran otporniji na ogrebotine i ugrađeni “padobran”, kao još i hrpa drugih nadogradnji koje su učinjene na zahtjev tisuća korisnika.

Sve navedene nadogradnje kao još i neke za sad neotkrivene Apple namjerava otkriti u bliskoj budućnosti na nekom od budućih sajmova. Tvrtka Apple ovim potezom nada se da će privući stare i nove iPhone korisnike koji se možda odlučuju za nabavu nekog drugog i novijeg smartphone mobilnog uređaja.

Otporniji ekran

Novi iPhone će imati puno čvršće staklo od prijašnjih iPhone modela, te se nećete morati brinuti oko toga hoće li vam ključevi u džepu slučajno izgrebati ekran ili ako vam slučajno ispadne iz ruke ili džepa i padne na pod, te ćete zbog ogrebenog ili oštećenog ekrana morati nositi iPhone u servis za iPhone. Ekran za razliku od trenutnog Gorilla stakla će se raditi od safirnog stakla, koje je mnogo čvršće i otpornije.

Ova vrsta stakla nije nova, već se koriste u svim vrstama proizvodnje, od modernih satova pa sve do stakala za vojna vozila. Safir staklo će zaštititi vaš iPhone 6 od padova na pod, skoro svih mogućih vrsta ogrebotina, bilo od ključeva, olovaka, ili drugog uredskog i kućanskog pribora.

Zaštitni mehanizam protiv padova

Inovativno rješenje iz Apple-a koje bi trebalo spriječiti mnoge nezgode, kao što su padanje iPhone-a iz ruke ili džepa na pod, te brojne odlaske u servis za iPhone. Patent za ovakvu vrstu zaštite Apple je već registrirao u Ožujku ove godine, a bazira se na ugrađenim dodatnim senzorima koji će registrirati pad, te mali mehanizam unutar samog uređaja koji će služiti kao zračni jastuk, pružajući otpornost na padove.

Pri padu iPhone-a, senzori će se aktivirati i registrirati pad, te će se pokrenuti mehanizam unutar mobilnog uređaja za otpuštanje zraka, koji će promijeniti kut pada smartphone-a i istovremeno proizvesti mlaz zraka suprotan smjeru padanja, koji će usporiti brzinu padanja. Nadaju se da će ove nadogradnje uspjeti usporiti moguće padove i okrenuti iPhone koji pada tako da padne na stražnju stranu ili rub umjesto na ekran.

Uz sve to, planira se još i povećanje podatkovnog prostora na iPhone-u sa 64 na 128GB, što će vam omogućiti pohranu veće količine podataka kao što su slike, glazba ili video sadržaj. Zbog svega navedenog, novi iPhone 6 bi trebao postati pravi hit kada se pojavi na tržištu.

O autoru servisiphone

Servis Iphone uređaja, kupovina
Ovaj unos je objavljen u iPhone, iPhone 6, iPhone ekran, iPhone servis i označen sa , , , , , , , , , , . Bookmarkirajte stalnu vezu.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s