iPhone 5 – savjeti i trikovi

iphone trikovi i savjeti - kako poboljšati rad svog iphone

Korisni savjeti i trikovi

Svi vlasnici iPhone-a 5 su vjerojatno već dobro upoznati sa svojim uređajem i njegovim mogućnostima. Ali uvijek postoji mogućnost da niste čuli za neki koristan savjet ili trik koji će vam omogućiti lakše korištenje svog iPhone-a. Za vas smo pripremili nekoliko korisnih savjeta koji bi svakom korisniku mogli dobrodoći.

Neki su vjerojatno već od prije znali da se pomoću tipke za pojačavanje zvuka može uslikati fotografija kada je kamera upaljena, ali neki vjerojatno nisu bili svjesni da se isto može učiniti pomoću žice od slušalica, na kojima se nalazi ista tipka. Ovo je korisno kada recimo, želite slikati sebe pa vam je potrebna veća udaljenost od svog iPhone-a.

Čak i kada je vaš iPhone zaključan, možete na njemu raditi još određene radnje. Još uvijek možete uslikati fotografije, pritiskom i držanjem Home tipke otvorit ćete Siri, dok dvostrukim pritiskom Home tipke ćete otvoriti meni s audio opcijama, koji može biti koristan za pauziranje, ubrzavanje ili premotavanje neke pjesme dok putujete.

Mnogi korisnici vjeruju kako iPhone nema lampicu koja bi vas mogla obavijestiti o nadolazećem pozivu ili poruci, kao što to imaju drugi smartphone mobilni uređaji. Dok je istina da iPhone nema posebnu lampicu za tu funkciju, postoji opcija koja će LED lampicu od flash-a kamere koristiti kao obavijest kada vam stigne neka obavijest, poruka ili poziv.

Siri ima dva načina aktivacije i korištenja. Jedan, koji je manje više svima poznat je da pritisnete Home tipku i držite dok se aplikacija ne upali. Druga, manje poznata metoda paljenja je da se u podešenjima uključi opcija da svaki put kada iPhone podignete pored svoje glave, Siri će se automatski upaliti.

Želite uslikati nešto što se trenutno nalazi na ekranu vašeg iPhone-a? Potrebno je samo pritisnuti u isto vrijeme tipke za paljenje mobilnog uređaja i Home tipke. Tako ćete uslikati ono što se u tom trenutku nalazilo na ekranu vašeg iPhone-a kao slika, koja će se spremiti u vašu datoteku sa slikama.

Ponekad, doduše veoma rijetko, može se dogoditi da vam se iPhone zamrzne, te da ne odgovara na nikakve naredbe ili pritiske tipki. Razlog takve blokade može biti bilo kakav kao što su greška u operativnom sustavu ili loše napravljena aplikacija za iPhone.

U tom slučaju, ne morate paničariti, ne morate tražiti zagreb servis iPhone, potrebno je jedino držati tipke Home i Power nekoliko sekundi što će rezultirati automatskim restartanjem iPhone-a.

O autoru servisiphone

Servis Iphone uređaja, kupovina
Ovaj unos je objavljen u iPhone, iPhone servis, iPhone3, iPhone4, iPhone5 i označen sa , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmarkirajte stalnu vezu.

2 odgovora na iPhone 5 – savjeti i trikovi

 1. Natalija Matanovic napisao:

  Mijenjala sam prije par dana ekran na iphone 5 mobitelu i odd tada mi vise tipaka na touch screenu ne radi ili radi otezano. Moze li se to popraviti? Mobitel je ocuvan ko nov (star 6 mjeseci)

  • servisiphone napisao:

   Poštovana,
   zahvaljujem na upitu,
   vezano za vaš problem sa tipkom touch;
   preporučujem da iskoristite pogodnost besplatne detaljne dijagnostike u našem servisu.

   Najbolje je donesti iPhone u servis pa ćžemo točno ustvrditi u čemu je kvar.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s