Djeca troše vaše novce preko iPhone-a

djeca se igraju sa iphone - odlazak na servis

Djeca sa Iphone-om

Sva djeca vole igrati igrice na iPhone mobilnim uređajima, ali jeste li znali da vam tako mogu trošiti vaše novce bez da ste toga svjesni? Razlog tomu su omogućena kupovanja unutar samih aplikacija. Ovdje možete saznati kako se zaštititi od neželjenih troškova koje vam djeca mogu napraviti na vašem računu bez vašeg znanja.

Trenutno na tržištu iPhone aplikacija postoje dvije vrste aplikacija, one koje se plaćaju i besplatne aplikacije. Ali, besplatne aplikacije mogu doći s ugrađenim sistemom plaćanja, koji se u većini slučajeva koristi pri kupovanju virtualne opreme i novaca u igricama ili kupovanje dodatnih nivoa i nadogradnji. Uz to, neke aplikacije mogu špijunirati djecu, te im ovisno o njihovim zanimanjima, ponuditi kupnje određenih stvari.

Mala djeca koja nisu potpuno svjesna toga i nemaju razvijen koncept novca i imovine, bez znanja i grižnje savjesti vam mogu potrošiti sav novac na kartici u tren oka. Kako se zaštititi od takvih podmuklih taktika?

Prvo i najbitnije, potrebno je obrazovati i upozoriti dijete na tu vrstu kupovanja. Ako to ne napravite, dijete će uvijek naći način da zaobiđe vašu zaštitu. Uz to, potrebno je na iPhone mobilnom uređaju isključiti mogućnost kupovanja preko aplikacija.

To je isključuje u opcijama (settings), opće postavke (general), zabrane (restrictions), omogući zabrane (enable restrictions) nakon čega se unosi sigurnosna lozinka. Ako niste sigurni kako to napraviti, otiđite u ovlašteni iPhone servis, gdje će vam ljubazni zaposlenici pokazati kako da to napravite.

Zaštitite svoju djecu i svoj bankovni račun, čuvajte se podmuklih načina da se izvuku novci iz vas, uključite zaštitu protiv kupovine i uživajte u vašoj djeci dok se nesmetano zabavljaju.

O autoru servisiphone

Servis Iphone uređaja, kupovina
Ovaj unos je objavljen u iPhone, iPhone servis, iPhone3, iPhone4, iPhone5 i označen sa , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmarkirajte stalnu vezu.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s