Špijunaža djece pomoću aplikacija

spijunaza djece pomocu aplikacija

Špijunaža djece pomoću iPhone aplikacija

Svi roditelji se brinu za svoju djecu. Žele ih čuvati i držati na sigurnom pod svaku cijenu, ali opet, žele da im djeca budu slobodna i da se mogu zabavljati. Svi roditelji govore svojoj djeci da ne pričaju sa strancima, da im ne daju svoje osobne informacije, ali u današnje doba to nije lako nadzirati.

Mališani su igranje vani zamijenili s igranjem na iPhone-u ili iPad-u, a mnogo aplikacija za iPhone u današnje vrijeme uzima njihove osobne informacije, ponekad čak i bez njihova znanja ili pristanka. Ovo je ozbiljan problem, ali nije razlog da odmah nosite u iPhone servis ili ga reklamirate.

Potrebno je samo učiniti određene korake kako bi sebe i našu djecu mogli zaštititi od aplikacija koje prikupljaju informacije o nama. Jedan od najčešćih načina prikupljanja informacija je tako zvani Geolocation, kojim je moguće pratiti putanje kretanja djeteta.

Proizvođači aplikacija tvrde kako se taj način praćenja koristi kako bi se lakše odredile putanje kojima se dijete kreće, te kako bi im se ponudile reklame koje bi ih više zanimale, ovisno o interesima, mjestima kretanja i količini korištenja aplikacija.

Neki od drugih načina prikupljanja podataka su traženje upisa podataka od strane korisnika, koji djeca često ispune bez previše razmišljanja. Zbog takvih aplikacija, nastalo je mnogo kontroverzi, te su se odvijali mnogi sudski sporovi na tu temu.

S jedne strane, krivi su proizvođači takvih aplikacija, ali s druge strane, i roditelji moraju bolje zaštititi i educirati svoju djecu kako se ne bi imali takve probleme u budućnosti. Neke od savjeta koje vam možemo dati su sljedeći.

Na samom iPhone mobilnom uređaju potrebno je u meniju Podešenja(Settings) i podmeniju Privatnost(Privacy) isključiti mogućnost praćenja lokacije pomoću aplikacija.
Uključite mogućnost sigurnosne lozinke koja je potrebna za instalaciju svih novih aplikacija na iPhone.

Educirajte svoju djecu, upozorite ih na moguće probleme i opasnosti, osvijestite ih, te samim time uštedite si moguće probleme u budućnosti. Pri prvom paljenju neke aplikacije za iPhone možete onemogućiti prikupljanje vaših osobnih podataka.

O autoru servisiphone

Servis Iphone uređaja, kupovina
Ovaj unos je objavljen u iPhone, iPhone otključavanje, iPhone popravak, iPhone servis, iPhone3, iPhone4, iPhone5 i označen sa , , , , , , , , , , . Bookmarkirajte stalnu vezu.

2 odgovora na Špijunaža djece pomoću aplikacija

  1. Povratni ping: Djeca troše vaše novce preko iPhone-a | iPhone servis - Apple

  2. Povratni ping: Najbolje besplatne aplikacije za iPhone 2013 | iPhone servis - Apple

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s