Jailbreak za iOS 6

iOS 6 jailbreak

novi jailbreak za iOS 6

Nedugo nakon pojave novog Apple iOS 6 operativnog sustava za iPhone, iPad i ostale uređaje, pojavio se i Jailbreak za navedenu inačicu OS-a. Ova verzija jailbreak-a je nazvana evasi0n, te je kompatibilna sa svim Apple-ovim proizvodima koji imaju operativni sistem iOS 6.0 ili noviji i moguće ga je pokretati na svim računalnim operativnim sistemima.

Jailbreak, program pomoću kojeg ćete moći stavljati aplikacije na iPhone koje želite, je napravila poznata hakerska grupa koja je već zaslužna za prijašnje verzije jailbreak-ova za Apple proizvode, grupa zvana evad3rs. Nedugo nakon što se nova verzija jailbreak-a pojavila na internetu, postala je veoma popularna, te ju je u veoma kratkom roku skinulo preko 100.000 korisnika.

Tvrde da za postupak jailbreak-a je potrebno samo nekoliko minuta vašeg vremena, kao i računalo s nekim od novijih operativnih sistema i USB kabel kako bi svoj iPhone mogli spojiti s računalom i u kratkom roku možete otključati iPhone.

Prije otključavanja iPhone-a, pametno bi bilo napraviti kopiju svih svojih podataka koje ne želite izgubiti, tako da u slučaju da vam nešto krene po zlu, možete samo resetirati postavke na mobitelu i pokušati ponovo.

Također se preporučuje da isključite mogućnost “zaključavanje lozinke”, jer se mogu pojaviti određeni problemi i komplikacije u tom slučaju. Bitno je za naglasiti kako je jailbreak potpuno legalan, ali ako se odlučite iskoristiti ga na svom iPhone mobilnom uređaju, gubite pravo na garanciju.

O autoru servisiphone

Servis Iphone uređaja, kupovina
Ovaj unos je objavljen u iPhone, iPhone otključavanje, iPhone servis, iPhone3, iPhone4, iPhone5 i označen sa , , , , , , , , , , , . Bookmarkirajte stalnu vezu.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s