Jailbreak i dekodiranje otključavanje iPhone-a

jailbreak i dekodiranje

iPhone jailbreak i dekodiranje

Mnogi od vas su se sigurno barem jednom u životu zapitali, što je to jailbreak i dekodiranje? Kako se radi? Je li sigurno? Mi smo ovdje kako bi vam pružili odgovore na takva pitanja što kvalitetnije i detaljnije.

iPhone je napravljen tako, da je njegov operativni sistem zaključan. Što to znači? Znači, da se na iPhone ne mogu dodavati, kopirati ili brisati podaci i fajlovi po želji, kao što se to može na osobnim računalima. Proces nazvan jailbreak (bijeg iz zatvora) je način kojim se omogućuju te radnje na vašem iPhone-u.

Nakon što ste to napravili, možete slobodno dodavati, izmjenjivati i brisati podatke i aplikacije s vašeg iPhone mobilnog uređaja. Za jailbreak-anje iPhone-a postoji nekoliko vrsta alata koji vam to omogućavaju, a sam čin jailbreak-anja je potpuno legalan.

Razlog tomu je što, iako je tvrtka Apple namjerno zablokirala mogućnost dodavanja, uređivanja i brisanja podataka iz razloga kako bi svi korisnici mogli imati isti doživljaj, vi ste ipak vlasnik svog uređaja, a ne Apple. A vi kao vlasnik možete sa svojom imovinom raditi što želite.

Uz jailbreak, postoji još i dekodiranje iPhone-a, što bi bilo otključavanje iPhone-ovog GSM modema prema svim mrežama. To je korisno za modele koji već dolaze s predefiniranom mrežom na kojoj smiju biti, a rad na svim ostalim mrežama je blokiran.

Za ovu mogućnost također postoje softveri za otključavanje, te nakon što otključate mobilni uređaj, možete ga slobodno koristiti na svim mrežama. Kako bi mogli otključati svoj iPhone s odgovarajućim alatima, potrebno je prvo znati koju verziju baseband-a ima u sebi, tj. inačicu modem firmware-a.

To ćete saznati tako da uđete u “podešenja” (settings), nakon toga na “opća podešenja” (general), te nakon tog kliknete na “o mobitelu” (about). Na dnu ekrana bi vam trebao pisati Modem firmware i njegova inačica.

Ako se ipak ne usudite sami pokrenuti postupak obratite nam se sa povjerenjem servis iPhone

O autoru servisiphone

Servis Iphone uređaja, kupovina
Ovaj unos je objavljen u iPhone, iPhone otključavanje, iPhone3, iPhone4, iPhone5 i označen sa , , , , , , , , , , , . Bookmarkirajte stalnu vezu.

4 odgovora na Jailbreak i dekodiranje otključavanje iPhone-a

  1. Povratni ping: Jailbreak za iOS 6 | iPhone servis - Apple

  2. Povratni ping: Mophie – iPhone prijenosni punjač baterija | iPhone servis - Apple

  3. Povratni ping: DocScanner aplikacija Iphone – aplikacija za skeniranje | iPhone servis - Apple

  4. Povratni ping: Stanza app za knjige – iPhone aplikacija | iPhone servis - Apple

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s