iPhone korisni savjeti

korisni savjeti za iPhone - kako lakše koristiti svoj iphone

Korisni savjeti za vaš iPhone

iPhone 5 je jedan od najrevolucionarnijih i najboljih smartphone uređaja na tržištu, te dolazi sa mnoštvom različitih mogućnosti. Ima ih toliko, da ponekad, ljudi ne saznaju za neke ili ako saznaju, ne zapamte ih. Ovdje smo za vas pripremili mali popis nekih mogućnosti na iPhone-u za koje možda niste znali.

Kratice
Prilikom pisanja poruka ili surfanja internetom, možete u mobitel upisati kratice, koje kad napišete, iPhone će ih automatski prepoznati i zamijeniti s dužom riječi. Pod opcijama za tipkovnicu vam se nalazi mogućnost dodavanja i brisanja kratica.

Pohrana web slika
Ako ste tijekom pretraživanja interneta na iPhone-u vidjeli neku sliku koju ste željeli spremiti, potrebno je jedino pritisnuti na sliku i držati prst na njoj dok se ne pojavi meni na kojem će vam biti ponuđena mogućnost pohrane slike.

Ne smetaj me
Ova opcija “ne smetaj me” (Do Not Disturb) će vam poslužiti ako ne želite da vas zovu dok vam je iPhone zaključan. Idealno ako ne želite da vas zovu za vrijeme važnog poslovnog sastanka ili jednostavno dok spavate.

iPhone vam neće zvoniti ili vibrirati, te javljati da su vam stigle obavijesti. Ovu opciju možete uključiti pod podešenjima iPhone-a.

Diktiranje poruka
Za vrijeme pisanja poruka na iPhone-u možete pritisnuti malu ikonu mikrofona koja će uključiti opciju zapisivanja svega što kažete u poruku, te je sam alat začuđujuće točan.

Ugasite nepotrebne aplikacije
Mnoge iPhone aplikacije nakon što ih zatvorite ostanu aktivne, rade u pozadini. Tako vam se troši vaša iPhone baterija i usporava rad samog uređaja. Kako bi ste zatvorili sve aplikacije, morate dva puta pritisnuti tipku Home.

Na dnu ekrana će vam se pojaviti aktivne aplikacije te ih odmah možete ugasiti. Ovaj savjet će vas spasiti od nepotrebnih odlazaka u servis za iPhone.

Povratak na vrh
U slučaju da čitate dugu poruku, odlomak ili web stranicu i želite se vratiti na vrh teksta, potrebno je jedino pritisnuti na sam vrh ekrana i tekst će se odmah odvrtjeti do početka.

O autoru servisiphone

Servis Iphone uređaja, kupovina
Ovaj unos je objavljen u iPhone, iPhone popravak, iPhone servis, iPhone5 i označen sa , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmarkirajte stalnu vezu.

Komentiraj